Hamupipőke Facebook-profilja

Üdvözöllek Téged ismét itt a PuszedLilla blogon! Már egy korábbi blogposztomban említettem, hogy olvasok egy könyvet, ami nagyon megfogott. Ebben a bejegyzésben erről szeretnék kicsit mesélni Nektek.


A Jelenkor Kiadó oldalát lapozgatva találtam rá Boldizsár Ildikótól a Hamupipőke Facebook-profilja című könyvre és már a leírás nagyon felkeltette az érdeklődésem. 13 különböző történet jelenik meg a könyvben, minden sztori különféle nehézségekkel néz szembe: félelem az élettől, döntésképtelenség egy párkapcsolatban, betegség utáni rehabilitáció, mesével a gyászban, stb. 

Minden történet elején először megismerkedünk azzal a személlyel, aki megküzd egy bizonyos problémával. Ezután kerül sor a meseterápiás mese kiválasztására. Rendkívül fontos egy olyan történetet találni, amiben a két mintázat lefedi egymást. A mese után következő objektív megközelítésekben a pszichológus is választ ad a kérdésekre. A terapeutának nem az a feladata, hogy nyilvánvalóvá tegye a mese és az ember között fennálló kapcsolatot, hanem, hogy a mese közvetítésével ösztökélje az illetőt, hogy saját maga találjon összefüggést a titkos vagy addig nem ismert belső útjai és a mese között.
A mese szubjektív olvasata megmutatja, hogy hol tart valaki az életében, az objektív oldal pedig azt, hogy hova juthat el a mese segítségével.

Jó pár beléptető kérdéssel ismerkedtem meg a könyv olvasása folyamán, illetve a személyes mesemátrix kérdéssorát is megtudtam, mint például: Hol látjuk magunkat a mesében? Mi a konfliktus ezen a helyszínen? Milyen feladat vár ránk itt? Hova megyünk, merre tartunk? 


A mesék megnyitják az utat a teljességhez, ezalatt pedig áthangolják a gondolkodásunkat. A könyv elrepít egy másik birodalomba, nagyszerű lehetőségeket felkínálva. Teljesen bele tudjuk képzelni magunkat a szereplő helyzetébe, ezáltal új kapuk nyílnak meg előttünk az életben. Az ilyen típusú könyvekkel lassabban lehet haladni, mint mondjuk egy regénnyel, ugyanis rengeteg elgondolkodtató mondat van a könyvben, sok életbölcsesség. 

Remélem, hogy ezzel a kis ízelítővel Ti is kedvet kaptatok elolvasni ezt a könyvet. Sajnos az elmúlt időszakban nem sok időm maradt az olvasásra, viszont ezt a könyvet nem tudtam letenni a kezemből. 

Köszönöm szépen, hogy ismét velem tartottatok, legyen csodaszép napotok, puszi Nektek!


A Jelenkor Kiadó elérhetőségei:

ELÉRHETŐSÉGEIM:
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/jakus.lilla/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/lilla.jakus
EMAIL:jakuslilla18[kukac]gmail.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések