Hogyan tedd túl magad a szakításon

Köszöntelek Téged ismét itt, a PuszedLilla blogon! Most egy eléggé aktuális témát hoztam Nektek, remélem, hogy egy kicsit tudok segíteni azoknak, akik ugyanebben a helyzetben vannak, mint én.

Nagyon fontosnak tartom, hogy egy ilyen helyzetben ne próbálj elbújni a világ elől, nyilván nehéz rávenni magad, hogy kimozdulj, de hidd el, hogy sokkal jobb lesz, elterelik a barátok/barátnők/családtagok a gondolataid.

Ha ki tudod beszélni magadból valakinek a panaszod, bánatod, esetleges sérelmeid, akkor megkönnyebbülsz. A kommunikáció egy ilyen helyzetben elkerülhetetlen és hasznos.

Ha a tanulásra nem is tudod olyan könnyen rávenni magad, de az olvasás, tévézés kikapcsol. Esetleg nézz meg egy filmet, de mindenképpen valami vígjátékot!

Én egy meseterápiás esetekről szóló könyvbe kezdtem bele Boldizsár Ildikótól, amiről egy külön posztot tervezek írni, annyira lenyűgözött. Meggyújtottam egy Aurora Diótörő  gyertyát, amivel a különleges fa kanóca miatt kandalló hatást lehet elérni, így elérve a tökéletes Hygge pillanatot.


Ne hanyagold el magad! Egy ilyen helyzetben se kérdőjelezd meg, hogy vajon megéri-e adni a kinézetedre. Sose tudhatod, hogy kibe futsz bele az utcán, hogy kinek tetszel meg -még akár a legrosszabb napjaidon is-, próbáld magadból a legjobbat kihozni!

Használd ki, hogy van időd magadra, foglalkozz a hobbijaiddal! Csinálj olyan tevékenységeket, amik jó kedvre derítenek Téged, amikben ügyes vagy. Én imádok sminkelni, mert megnyugtat. Me time!

Szerintem nincs is jobb stresszlevező, mint a sport, legalábbis a judo biztosan. Menj el futni, kondizni, kardiózz, járj el küzdősportra! Sőt kipróbálhatsz új sportágat is, amit már régóta tervezel.

Ismerkedj! Próbálj megragadni minden alkalmat, hogy új embereket megismerhess, ilyen helyzetben egy új közegben lenni megváltás. 

Hallgass zenét! Itt is törekedj arra, hogy minél pörgősebb, vidámabb dallamokat válassz!

Dietetikusként egy jó tanáccsal tudok szolgálni: Ne az evésbe menekülj!

Bármennyire is nehéz elfogadni, de a közhelyek igazak, mert amikor egy ajtó bezárul, kinyílik egy másik. A legnegatívabbnak tűnő helyzetben se feledd el, hogy nem deszkázták be az eget feletted"!

Tehát, csak előre! Ha kérdésed van, akkor nyugodtan fordulj hozzám bizalommal! Mosolygós, derűs napot kívánok Neked, puszi!

ELÉRHETŐSÉGEIM:
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/jakus.lilla/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/lilla.jakus
EMAIL:jakuslilla18[kukac]gmail.com





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések